Als ondernemer met lef is het alsnog belangrijk om de veiligheid van jouw werkplek niet te onderschatten. Vooral op de bouwplaats zijn er veel haken en ogen waar je rekening mee moet houden. Zo zorg je ervoor dat jij en jouw werknemers veilig kunnen werken. 

 

Werkkleding

Het is als eerste een goed idee om na te denken wat voor bedrijfskleding jouw werknemers aan moeten op de bouwplaats. Een bouwplaats kan vaak onveilig zijn, dus is veiligheid hier het meest essentieel! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een helm, maar ook aan werkbroeken die lang genoeg zijn en reflecterende vesten. Op deze manier kun je ten alle tijden veilig taken uitvoeren op de bouwplaats. Ook kun je rekening houden met het comfort van jouw werknemers. Ze moeten best lange dagen maken, dus dan is het wel zo fijn dat dit ook zo comfortabel mogelijk kan. Het is bijvoorbeeld niet fijn om met 35 graden een dikke jas aan te hebben. Ook werkschoenen moeten niet worden vergeten. Veilige schoenen die dicht zijn en een stalen neus hebben, zorgen ervoor dat jouw werknemers zich minder snel zullen bezeren aan vallende objecten. Kijk eens naar Grisport werkschoenen. Deze zijn van goede kwaliteit en kunnen snel aangeschaft worden!

 

De werkplaats

Naast de werkkleding, kun je er ook voor zorgen dat de werkplaats zo veilig mogelijk is. Al is een bouwplaats misschien nooit 100% veilig, je kunt wel je best doen om het risico te verkleinen. Ook juridisch gezien is dit zeer belangrijk. Je kunt hierbij denken aan materialen goed opbergen, machines goed installeren en zorgen dat grote gaten in de grond afgezet worden. Communicatie speelt hierbij een grote rol. Wanneer jij goed communiceert met jouw werknemers, zal de veiligheid op jouw werkplaats een stuk toenemen. Dit is dus zeker iets om over na te denken. 

 

Genoeg rust

Ook jouw werknemers zijn gewoon mensen. En mensen zijn nou eenmaal niet perfect. We maken fouten en maken soms verkeerde keuzes. Dit neemt toe wanneer wij erg moe zijn of veel stress ervaren. Als ondernemer is het dan ook verstandig om rekening te houden met de gezondheid van jouw werknemers. Op de bouwplaats gaat het dan vooral om genoeg rust. Het halen van deadlines en het constant bewegen kan voor veel stress en weinig nachtrust zorgen. Ook kunnen pauzes er soms bij in schieten. Het is dan jouw taak, als ondernemer, om die pauzes wel in te lassen en door te communiceren hoe belangrijk genoeg rust is. Dit betekent ook dat je jouw werknemers genoeg vrije tijd geeft. Zo kun jij ervoor zorgen dat jouw werknemers alert zijn op de bouwplaats en hun werk net even wat beter uit kunnen voeren!