Als elektrotechnische installateur ben je constant bezig met de veranderende markt. Er worden betere materialen ontwikkeld, er worden nieuwe technieken ontworpen en de behoeftes van de consumenten veranderen. Om die reden is het dus belangrijk dat je jezelf blijft bijscholen en dat je alleen de laatste en beste opties aanbiedt. Daarnaast zijn er ook andere elektrotechnische installateurs op de markt en is het essentieel dat jij je onderscheidt van de concurrentie. Je kunt dit beide doen als je je inschrijft voor een cursus Vakbekwaamheid CV techniek.

Wat kun je verwachten?

De cursus zelf duurt 18 dagen en tijdens deze dagen zal je leren om je eigen elektrotechnische en CV installaties aan te leggen, van de ontwerpfase tot het onderhouden ervan. Daarnaast zal je op de hoogte gebracht worden van de laatste regelgevingen op je vakgebied zodat je veilig kunt werken volgens alle normen en wetten. De cursus is speciaal ontwikkeld voor CV installateurs die werken in woningen of aan andere kleine installaties. Het is gericht op bestaande elektrotechnische installateurs die hun niveau willen verhogen en een erkenning aan willen vragen. Aan het einde krijg je een diploma en heb je een bewijs van je eigen vakbekwaamheid. Daarna zijn er een aantal ander cursussen die je kunt doen als opvolging, zoals Vakbekwaamheid Gastechniek, – Waterleidingtechniek, -CV-techniek of Leidinggevend Monteur.

Onderscheid je van de concurrentie

Vandaag de dag vragen consumenten steeds meer van vakmensen en het kan lastig zijn om klanten te vinden. Dat komt vooral doordat er zo veel concurrentie is en het is niet de bedoeling dat je hierin opgaat. Nadat je de cursus Vakbekwaamheid Elektrotechniek hebt afgerond mag je jezelf elektrotechnisch specialist noemen. Dit klinkt al veel beter dan installateur. Daarnaast kun je adverteren als zijnde een erkend bedrijf. Dit is vandaag de dag belangrijk, omdat potentiele klanten op zoek zijn naar vakmensen die niet alleen zeggen dat ze kwaliteit leveren, maar dit ook kunnen bewijzen.