Ben je altijd op zoek naar een kans om sneller je producten te kunnen transporteren? De duoband is zo een machine die je hierbij kan helpen. Wat maakt de duoband nu zo uniek ten opzichte van de andere mobiele transportbanden? We vertellen in dit artikel meer over de voordelen van werken met een duoband. 

Inzetbaar voor elke situatie

Bij het verwerken van je producten zul je merken dat het niet altijd mogelijk is dit in de ideale situatie doen. Hiermee wordt bedoeld dat de producten niet altijd gemakkelijk in een rechte lijn vervoerd kunnen worden of dat een mobiele transportband niet groot genoeg is. In deze gevallen kan er een duoband worden ingezet. Een duoband is niet alleen verkrijgbaar in verschillende bandbreedtes, maar is dus vrijwel voor elk bedrijf toepasbaar. Dit komt omdat de duoband in feite uit twee transportbanden bestaat. Hierdoor kan de duoband dus niet alleen 2x zo lang gemaakt worden, maar tegelijkertijd ook in elke mogelijke hoek van elkaar geplaatst worden. 

Kopen of huren van een duoband

Duobanden zijn zowel in de verhuur als voor de verkoop beschikbaar. De vraag is alleen wat het meest verstandig is voor je onderneming. In het hoogseizoen kun je ervoor kiezen juist voor een korte periode de duoband te huren bij Van Trier, maar wanneer je eigenlijk de duoband altijd wel kunt gebruiken is het kopen van een duoband veel voordeliger omdat deze binnen de kortste keren al terugverdiend is. 

Nieuwe of tweedehands duoband

De aanschaf van een volledig nieuwe duoband is een behoorlijk investering. Wellicht zit je op het moment krap bij kas en wil je besparen waar mogelijk. Dan is het ook mogelijk een tweedehands duoband oftewel een occasie duoband te nemen. Deze zijn uiteraard al eerder gebruikt. Hierbij kun je deze nog een extra check laten uitvoeren en waar nodig alvast onderdelen laten vervangen. Dan heb je een volledig gereviseerde duoband. Wanneer deze zijn werk heeft gedaan kun je in de toekomst altijd een compleet nieuwe duoband aanschaffen.